Architectuur Singapore

Singapore staat onder andere bekend om haar bijzondere architectuur. Oude invloeden uit haar koloniale verleden worden afgewisseld met fonkelnieuwe wolkenkrabbers. Daarnaast wil Singapore zich graag als groene stad profileren.

Singapore is na Monaco het dichtstbevolkte land ter wereld. Het blijft dus altijd schipperen met de ruimte, zeker omdat de regering wil voorkomen dat de stadstaat verandert in een betonnen jungle. Singapore moet leefbaar blijven met veel groen, sportmogelijkheden en culturele activiteiten, maar tegelijk genoeg plaats bieden aan de nog altijd groeiende bevolking.

Singapore huurt daarom gerenommeerde architecten in om de stad zowel voor bewoners als toeristen aantrekkelijk te houden. Een goed voorbeeld daarvan is het in 2011 geopende Marina Bay Sands dat meteen uitgroeide tot dé blikvanger. Het gebouw werd ontworpen door Moshe Safdie en bestaat uit drie naast elkaar gelegen torens met daarbovenop het Sands Sky Park dat lijkt op een enorme boot. Ook het ArtScience Museum werd ontworpen door Moshe Safdie. Het gebouw in de vorm van een geopende lotusbloem staat symbool voor de gastvrijheid van Singapore en wordt daarom wel ‘The Welcoming Hand of Singapore” genoemd.

Pin It on Pinterest

Share This